?> Trenutni trendovi u postavljanju podova | Aurelia podovi

Trenutni trendovi u postavljanju podova

Trenutni trendovi u postavljanju podova

U današnjem svetu dizajna enterijera, postavljanje podova igra ključnu ulogu u stvaranju privlačnih prostora. Bez obzira da li želite da osvežite svoj dom ili da renovirate poslovni prostor, izbor odgovarajućeg poda može biti izazovan zadatak s obzirom na raznolike opcije koje su trenutno dostupne. U ovom blogu ćemo istražiti neke od najnovijih trendova u postavljanju podova, koji mogu pomoći da vaš prostor izgleda savremeno i stilski.

1. Laminatni podovi: Laminatni podovi su postali popularan izbor zbog svoje izdržljivosti, jednostavnog održavanja i pristupačne cene. Osim toga, dostupni su u raznim dezenima, imitirajući prirodne materijale poput drva, kamena ili pločica. Ovi podovi su otporni na ogrebotine i vlagu, čineći ih pogodnim za različite prostorije.

2. Vinilni podovi: Vinilni podovi su doživeli veliki proboj u poslednjim godinama. Zahvaljujući naprednim tehnologijama, vinilni podovi sada dolaze u širokom spektru dezena i tekstura, često sa reljefnom površinom koja simulira prirodne materijale. Ovi podovi su izdržljivi, vodootporni i laki za čišćenje, čineći ih idealnim izborom za prostorije s visokim stepenom prometa ili kuća s kućnim ljubimcima.

3. Betonski podovi: Sirovi betonski podovi postaju sve popularniji izbor u modernom dizajnu enterijera. Njihov industrijski izgled i izdržljivost čine ih privlačnim za ljubitelje minimalističkog stila. Betonski podovi mogu biti polirani ili presvučeni epoksiranim premazom kako bi se postigla glatka i sjajna površina. Ovi podovi su posebno popularni u urbanoj i industrijskoj estetici.

4. Porcelanska keramika: Porcelanska keramika je već dugo vremena popularan izbor za postavljanje podova, ali sada dolazi s modernim dizajnom i izborom dezena koji pružaju neograničene mogućnosti. Porcelanska keramika je izdržljiva, otporna na vodu i lako se održava. Takođe, može se imitirati prirodni kamen, drvo ili čak mermerni izgled, pružajući elegantan izgled prostoru.

5. Ekološki prihvatljivi podovi: Sve veći broj ljudi danas se okreće ka ekološki prihvatljivim opcijama za postavljanje podova. Ovde se ubrajaju reciklirani materijali, kao što su podovi od reciklirane plastike ili drveni podovi od održivih izvora. Ove opcije su ne samo korisne za planetu, već takođe pružaju unikatan izgled prostoru.

Kada birate pod za svoj prostor, važno je uzeti u obzir estetiku, funkcionalnost i dugoročnu izdržljivost. Bilo da se odlučite za laminatne, vinilne, betonske podove ili ekološki prihvatljive opcije Aurelia d.o.o. može za vas izvršiti nabavku i ugradnju istih.

Pozovite nas da se dogovorimo.

Trenutni trendovi u postavljanju podova
Trenutni trendovi u postavljanju podova