?> Postavljanje parketa | Blog | Aurelia podovi

Postavljanje parketa

Postavljanje parketa - Blog

Postavljanje parketa jedan je od najpopularnijih načina uređenja podova u domovima i poslovnim prostorima. Parket pruža toplinu, udobnost i eleganciju svakom prostoru. Međutim, kako bi parket bio kvalitetno postavljen i dugotrajan, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko važnih koraka.

Prvi korak je priprema podloge. Podloga mora biti ravna, čista i suva. Ako podloga nije ravna, potrebno je izravnati specijalnim mašinama ili pločama. Ako podloga nije suva, potrebno ju je isušiti radi optimalne vlažnosti.

Drugi korak je izbor vrste parketa. Postoje gotovi parketi koji se samo lepe ili uklope na podlogu i klasični parketi koji zahtevaju brušenje i lakiranje nakon postavljanja. Cena postavljanja parketa po m2 zavisi od vrste parketa i obima pripremnih radova.

Treći korak je postavljanje parketa. Parket se lepi ili uklapa na podlogu počevši od jednog zida prema drugom. Potrebno je ostaviti malo razmaka između parketa i zida radi širenja i skupljanja materijala. Nakon postavljanja gotovog parketa, potrebno ga je samo očistiti i ukrasiti lajsnama. Nakon postavljanja klasičnog parketa, potrebno ga je izbrusiti i lakirati u više slojeva.

Postavljanje parketa nije težak posao ako se prate ova tri koraka. Međutim, ako niste sigurni u svoje sposobnosti ili nemate dovoljno vremena za ovaj posao, možete angažovati profesionalne majstore koji će kvalitetno i brzo postaviti vaš novi parket.

Ako ste u potrazi za firmom koja se bavi postavljanjem podova, ne tražite dalje. Firma Aurelia d.o.o. je pravi izbor za vas. Kontaktirajte nas i zakažite besplatnu procenu i konsultaciju. Uverite se i sami zašto smo jedna od najboljih firmi u ovoj oblasti. Nećete se pokajati.

Postavljanje parketa - Blog
Postavljanje parketa - Blog
Postavljanje parketa - Blog